Odkąd na świecie pojawiły się budki i restauracje z fast- foodami wzrosła liczba osób cierpiących na otyłość? Dlaczego tak się dzieje? Co tego typu miejsca mają do przyrostu wagi?
Po pierwsze królują tam sosy i smażenie na głębokim tłuszczu. Keczup, majonez, czy inne sosy są wysokokaloryczne, a ponadto zwiększają pragnienie. W restauracjach fast- food zwykle zamiast wody wybieramy gazowany napój, który jest prawdziwą bombą cukrową i kaloryczną. Produkty smażone na oleju również nie są zdrowe i niskokaloryczne. Frytki, hamburgery, czy hot- dogi z pewnością nie przyczynią się więc do szybkiej utraty wagi. Ponadto tego typu restauracje to także niskie ceny i rozbudowane zestawy, na których można zaoszczędzić. W efekcie kupujemy więcej za mniej. Jemy oczywiście równie dużo, a liczba kalorii, które przyjmujemy jest jeszcze większa.
Jak widać, restauracje typu fast- food z pewnością nie pomogą utrzymać zgrabnej sylwetki. Jeśli chcesz schudnąć lepiej omijaj je szerokim łukiem.