To co domowe jest zdrowsze i lepsze w smaku – to nie podlega w zasadzie żadnej dyskusji. To samo dotyczy oczywiście pieczywa – świeżo upieczony chlebek, z chrupiącą pachnącą skórką jest czymś z czym pieczywo sklepowe równać się nie może, w każdym razie to dostępne w rozsądnych cenach. Tyle że upieczenie chleba wymaga czasu – najpierw trzeba zrobić zakwas, odczekać kilka dni, potem ugnieść składniki i dopiero włożyć wszystko do piekarniki. Nie każdy może sobie na to pozwolić. Na szczęście jest jeszcze jeden sposób na pyszne, domowe pieczywo – i to bardzo prosty i wygodny sposób.
Wystarczy, że wyposażysz swoją kuchnię w specjalne urządzenie przeznaczone do wypieku chleba. Po prostu wrzucasz do niego we właściwych proporcjach odpowiednie składniki, a wypiekacz sam je połączy, ugniecie, pozwoli drożdżom wyrosnąć, a następnie upiecze pyszny, świeży i zdrowy chlebek – jaki tylko chcesz. Do dyspozycji są mąki żytnie, pszenne, pełnoziarniste, orkiszowe, owsiane i wiele więcej, nie mówiąc już o gotowych mieszankach, do których trzeba już tylko dodać wodę.