Idąc do pracy często zapomniany o posiłku, a przecież to on daje nam siłę i energię. Niektórzy pracują w miejscach, gdzie posiłek jest zapewniony, na przykład w restauracji, ale większość zakładów pracy nie gwarantuje nam takich ułatwień. Jeśli zależy nam na tym, żeby nie zanieczyszczać naszego organizmu sieciowym jedzeniem, zadbajmy o nasze posiłki do pracy. Kanapki są wygodne, ale ile można jeść zimne kanapki w pracy? Musimy pamięta, że ciepły posiłek lub chociaż jakiś zamiennik w postaci sałatki będzie dużo lepszym wyborem. W pracy nie zawsze mamy możliwość podgrzania posiłku, ale jeśli faktycznie w naszej firmie jest mikrofal, korzystamy z tego. Mamy też wtedy większą różnorodność, jeśli chodzi o przygotowywanie posiłków do pracy. Warto tutaj wspomnieć, że wiele osób je tylko śniadanie, a potem obiadokolacje po powrocie z pracy, a to naprawdę niezdrowe rozwiązanie. Jeśli chcemy zachować szczupłą sylwetkę i nie wpłynąć na nasz metabolizm, musimy jeść regularnie małe porcje, a nie raz, czy dwa razy dziennie naprawdę duże posiłki.